Inflöden från Bitcoin Investment Fund slog nya toppar: CoinShares

Investerare satte rekord på 1,3 miljarder dollar i kryptovalutafonder förra veckan, säger kapitalförvaltningsföretaget.

Inflöden till Bitcoin och andra kryptoinvesteringsprodukter nådde 1,3 miljarder dollar förra veckan per Coinshares.

Det är en ny rekordhög nivå för måttet

Gråskala är fortfarande den bästa hunden inom kryptotillgångshantering.

Enligt uppgifter från kapitalförvaltningsföretaget Coinshares hade Bitcoin Bank och andra kryptovalutafonder bara en rekordstämningsvecka.

I en veckorapport gör Coinshares status över sina resultat mot andra kryptoinvesteringsföretag (som Grayscale, 3iQ och 21Shares) genom att titta på hur mycket pengar kunder häller i fonder. Den senaste veckan nådde inflödena över alla fonder som spårades av rapporten 1,3 miljarder dollar – ett nytt veckotopp.

Grayscale är fortfarande den bästa hunden i kryptoinvesteringsprodukter, med över 26 miljarder dollar i tillgångar under förvaltning (AUM). Cirka 21,6 miljarder dollar av detta finns i Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) – ett slags investeringsmedel som ger exponering för Bitcoin för investerare som vill undvika besväret med handel och vårdnad.

Ladda ner dekrypteringsappen

Få vår app för de bästa nyheterna och funktionerna till hands. Var den första att prova Decrypt Token och mycket mer.

Coinshares kritiserade förra veckans inflöde till Bitcoins prestanda under de senaste månaderna; 97% av 1,3 miljarder dollar var i Bitcoin-relaterade investeringsprodukter.

Men rapporten föreslår också att investeringsprodukter och fonder representerar en liten del av den totala Bitcoin-handelsvolymen:

”Trots det rekordinflödet har investeringsprodukter inte testat likviditeten i den underliggande Bitcoin, med investeringsprodukter som endast representerar 6,5% av den totala Bitcoin-omsättningen. Hittills i år har volymerna i Bitcoin varit betydligt högre och handlade i genomsnitt 12,3 miljarder dollar per dag jämfört med 2,2 miljarder dollar 2020. ”

En del av anledningen till att fler människor handlar med Bitcoin i år har att göra med priset. Efter att ha fastställt en ny heltidshöjd på över 41.000 dollar tidigare denna månad, nådde den ner till cirka 32 000 dollar – det här gången förra året var en Bitcoin värd cirka 8 000 dollar.