0 Comments

Terwijl BTC zowel de prijs als het marktplafond heeft verlaagd, zijn andere topcryptokaarten, waaronder Ethereum (ETH), XRP en Litecoin (LTC), onder andere.

De prijs van Bitcoin (BTC) is de afgelopen dagen snel gestegen omdat de hele markt voor cryptocurrency’s in een uitverkoopwoede was verwikkeld. Na deze uitverkoop heeft de prijs van de bitcoin het $10.000 steunniveau doorbroken en werd er in de vroege uren van vrijdag voor $9.990 gehandeld.

De over het algemeen waargenomen Bitcoin (BTC) prijs heeft twee extreme bewegingen gemaakt in amper 72 uur. Terwijl de munt op dinsdag tot $12.000 steeg, wordt hij momenteel verhandeld op $10 452,06, een daling van ongeveer 7,31% in de afgelopen 24 uur. De prijsschommeling is toegeschreven aan vele factoren waarvan de Chicago Mercantile Exchange Gap is gelabeld.

BTC Retracement Tags Andere Cryptocurrencies Langs

De daling van de prijs van Bitcoin Lifestyle (BTC) heeft meestal een rimpeleffect op de rest van de markt. Terwijl BTC zowel de prijs als het marktplafond heeft laten dalen, zijn andere topcryptokaarten, waaronder Ethereum (ETH), XRP en Litecoin (LTC), onder andere.

Ethereum heeft de afgelopen 24 uur 7,26% verloren. Hoewel de munt nog steeds de op één na grootste cryptocentrische munt is, is deze tot nu toe met ongeveer 129,3% gestegen.

XRP en LTC hebben ook een harde bearish dive genomen met een daling van 3,95% en 9,53% in de afgelopen 24 uur.

De BTC-prijsherziening en -verkoop hebben ook een impact gehad op de verhoogde werking van de DeFi-platforms, waaronder Aave en Compound. Elk van de bestuursmunten van deze twee platformen LEND, en COMP heeft in de afgelopen 24 uur een daling van ten minste 9% van hun waarde gezien.

Het maken van een zaak voor de koersdaling met de beurs

Als een verhandelbaar activum is de cryptocurrency markt gezien als grotendeels gecorreleerd met de Amerikaanse beurs. Rond de jaarwisseling van september zag Wall Street veel opleving in de belangrijkste indexen en aandelen. Deze nieuwe genoteerde hoogtepunten waren gecorreleerd met de scherpe hoogtepunten die Bitcoin (BTC) op datzelfde moment zag. De Dow Jones Industrial Average steeg met 450 punten tot een nieuwe high van 29.100,50 sinds februari.

Ook de S&P 500 voegde 1,5% toe om de dag af te sluiten op 3.580,84 en de Nasdaq Composite (INDEXNASDAQ: .IXIC) sloot af op 12.056,44, wat neerkomt op een groei van 1%.

Terwijl de cryptocurrencymarkt onder leiding van BTC zich vandaag herstelt, lijkt de aandelenmarkt ook een enorme uitverkoop te kennen. De Dow Jones Industrial Average heeft 807,77 punten verloren om de eerdere aanwinsten bij de opening van de handelsweek te eroderen en hetzelfde geldt voor de S&P 500 met een daling van 125,78 punten.

De daling van de prijs van BTC en andere digitale valuta’s is ook gecorreleerd met de daling van de aandelenprijs van de Amerikaanse toptechnologiebedrijven met inbegrip van Tesla Inc (NASDAQ: TSLA) met een verlies van $40,37 in de aandelenprijs, Apple Inc (NASDAQ: AAPL) dat $10,52 verliest en Boeing Co (NYSE: BA) dat een daling van $6,01 in het afgelopen 24 uur ziet.

De daling van deze aandelenkoersen is opmerkelijk in verband te brengen met de BTC-retracing en misschien is er een opleving te zien op zowel de beurs als de cryptocurrencymarkt.